De geschiedenis gaat terug tot 500 jaar voor Christus.

Waarschijnlijk werd er al 500 jaar voor Christus in het oude China een spel gespeeld genaamd “Ti Jian Zi”. Hierbij werd er tegen een primitieve shuttle getrapt zodat deze zo lang mogelijk in de lucht bleef.

BATTLEDORE & SCHUTTLECOCK
Tegen het begin van de jaartelling werd in Griekenland een sport beoefend waarbij gebruik werd gemaakt van een primitieve racket (battledore) en een pluimbal, de zogenaamde shuttlecock. Ook in India, China, Thailand en Japan werden door kinderen het spel "battledore and shuttlecock" gespeeld. Hierbij moest men gezamenlijk proberen de shuttle zo lang mogelijk in de lucht te houden door deze naar elkaar toe te spelen door met een peddel er tegen aan te slaan. In de 16e eeuw werd het spel ook door kinderen in Europa gespeeld. Pas later in de 17e eeuw werd het spel “Battledore” gespeeld in adellijke kringen. Op het vaste land in Europa werd dit spel “jeu de Volant” genoemd.

POONA
Omstreeks 1860 werd in India hetzelfde spel gespeeld door volwassenen. Hier werd een net geïntroduceerd, waardoor het een meer competitieve sport is geworden . Deze sport genaamd “Poona” werd gespeeld in India door Britse leger officieren. Het leger was gestationeerd in “Puna”, oftewel Poona, hieraan heeft het spel zijn naam te danken. Eenmaal terug in Engeland, begin 1870, werd het spel daar ook geïntroduceerd.

BADMINTON HOUSE
In 1873 werd tijdens feesten op het landgoed van de Hertog van Beaufort, genaamd “Badminton House”, het spel gespeeld. De gasten spraken dan ook al snel over “the badminton game”.“ Badminton house”, gelegen in graafschap Gloucestershire in het zuidwesten van Engeland is bekend van de beroemde paardenconcours dus ook de geboorteplaats van het huidige badminton. In 1877 is “The Bath Badminton Club” opgericht en spelregels opgesteld die we in grote lijnen tot op de dag van vandaag nog gebruiken. In 1893 werd de Badminton Association of England opgericht, waarna de eerste Engelse kampioenschappen georganiseerd werden in 1899.