Over badminton

Waarom badminton?

Iedereen heeft wel eens een pluimpje geslagen op de camping of op het strand. Hierbij is het meestal de bedoeling om het pluimpje zo lang mogelijk in de lucht te houden. Bij badminton als sport is het echter juist de bedoeling om de shuttle zo snel mogelijk bij de tegenstander(s) op de grond te krijgen. Dit levert een snelle en aantrekkelijke sport op waarbij een goede conditie, de juiste slagtechniek en een uitgekiende tactiek ongeveer even belangrijk zijn. Badminton is een leuke sport voor iedereen en kan van jong tot oud beoefend worden. Een bijkomend voordeel van badminton is dat het op elk niveau gespeeld kan worden; recreatief maar ook competitief tot in de hoogste regionen. Enkele belangrijke aspecten bij het spelen van badminton zijn: de techniek - het voetenwerk en hoe kan ik de shuttle met het juiste effect over het netje krijgen en mijn tegenstander paf doen staan? de tactiek - hoe kan ik mijn tegenstander volledig op het verkeerde been zetten? de lichamelijke conditie - hoe lang houd ik dit nog vol?

Wat heb ik nodig om te kunnen beginnen?

Om te starten is niet veel nodig, maar essentieel zijn schoenen, sportkleding en een racket. Shuttles worden door de vereniging ter beschikking gesteld. Wij spelen op recreatief niveau met nylon shuttles, de bondscompetitie wordt met veren shuttles gespeeld.
Schoenen:
Badminton is een binnensport. Voor het spelen in een zaal heeft u speciale sportschoenen nodig. Dit hoeven beslist geen dure sportschoenen te zijn. Let op: geen zwarte zolen en gebruik uw zaalsportschoenen uitsluitend bij binnensport. Let bij de koop erop dat de schoenen geschikt zijn voor badminton. U voorkomt hiermee onnodige spierpijn en verlaagt de kans op blessures . Een goede sportzaak kan u adviseren.
Kleding:
Een eenvoudig T-shirt of poloshirt, samen met een sportbroek en sportsokken volstaat.
Racket:
Een goed badmintonracket hoeft niet duur te zijn. Bij een sportzaak koopt u al voor rond 25,- euro een echt badmintonracket. Laat u eventueel adviseren. Koop echter geen "camping (racket) set".

En dan spelen!!!

Om in de zaal het een en ander goed te laten verlopen hebben we het label-afhang-systeem ingevoerd. Het labelafhangsysteem is volgens ons het beste systeem om te garanderen dat iedereen wat spelen betreft behoorlijk aan zijn / haar trekken komt. Iedereen heeft een label met pasfoto, en hangt dat op het labelbord. Op deze wijze kan men gegarandeerd spelen tijdens de 20 minuten die gekozen zijn. Maar dan moeten we ons er wel aan houden natuurlijk. Dus :Spelen, terwijl er geen label voor die baan en die tijd van jou op het bord hangt, kan niet. Houdt het leuk, dus niet tijdens het spelen even snel afhangen voor de volgende 20 minuten. Als je aan het spelen bent mag je pas het label verhangen als de tijd verstreken is en ga na afloop van de 20 minuten niet rennen naar het bord om je label te verhangen. Ben je niet aan het spelen dan mag je afhangen waar en wanneer je maar wilt.Als je training hebt kun je geen label hebben hangen.Als je label eenmaal hangt, verhang hem dan niet meer als iemand anders zijn of haar label er naast heeft gehangen. Dat komt wel erg onvriendelijk over.Let goed op de baannummers en op welke banen er getraind wordt.

Meer weten?

Kom eens kijken in de sporthal. In een gezellige ambiance, mede mogelijk gemaakt door een gezellige kantine, kunt u kennismaken met deze leuke uitdagende sport.